MDR5 Airconditioning & Ventilatie Valkenswaard

Ventilatiesystemen

Wij verzorgen de complete ventilatie voor uw huis, kantoor of fabriekshal.

MDR5 heeft een ruim aanbod aan producten zoals woonhuisventilatoren, Warmte Terug Winnen (WTW’s), klimaatboxen en flexibele slangen. Op deze markt proberen wij ons te onderscheiden door:

  • flexibiliteit

  • een goede prijs/kwaliteitsverhouding

 

Een mooie manier om energie te besparen is het concept Warmte Terug Winning (WTW). Met een WTW systeem kun je de warmte die anders verloren gaat bij douchen of ventileren weer terugwinnen. Dit kan een aanzienlijke besparing op je energieverbruik opleveren…

Warmte-Terug-Winning uit ventilatie

Met warmteterugwinning kan de warmte uit afvoerlucht worden gebruikt als voorverwarming van de ventilatielucht. De afvoerlucht zelf wordt echter naar buiten afgevoerd, alleen de warmte uit die lucht wordt teruggewonnen. Hiermee kunnen rendementen tot 90% worden gerealiseerd. Ook geproduceerde warmte van ventilatoren kan via warmteterugwinning nuttig worden gebruikt.

Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor gegarandeerd wordt dat een ´luchtdichte´ woning of gebouw voldoende geventileerd wordt. Als gebalanceerde ventilatie aanwezig is, dan kan de warmte in de afvoerlucht worden benut, door middel van een warmteterugwinunit (wtw).